5 Şubat 2025

Bilecik Kültür Haberleri – Güncel ve Doğru Bilgiyle

Güncel ekonomi, spor, teknoloji, magazin ve kültür haberlerini keşfedin, gündemi yakalayın!

Ölümcül salgın hızla yayılıyor. Bir haftada 10 kişi öldü

Lassa ateşi salgını yayılıyor. Nijerya Hastalık Kontrol Merkezinden (NCDC) yapılan açıklamada, ülkede Lassa ateşi salgınının yayılmaya devam ettiği belirtilerek bir haftada, 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Lassa ateşi hayvandan insana ...

Lassa Ateşi Salgını Devam Ediyor: Son Bir Haftada 10 Kişi Hayatını Kaybetti

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC) tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkede Lassa ateşi salgını hızla yayılmaya devam ediyor ve son bir hafta içinde 10 kişi hayatını kaybetti. Bu ölümcül hastalık, hayvandan insana bulaşabiliyor.

54 Yeni Vaka Tespit Edildi: 10 Kişi Hayatını Kaybetti

Son bir hafta içinde Nijerya’da 54 yeni Lassa ateşi vakası tespit edildi ve bu salgın nedeniyle 10 kişi yaşamını yitirdi.

Geçtiğimiz yıl ülke genelinde 190 kişinin hayatını kaybettiği Lassa ateşi salgınıyla mücadelede, hükümet tarafından hastalığın tedavisi için 3 ilaç belirlendi.

1969’dan Beri Sorun: Lassa Ateşi Acil Durum İlan Edildi

Nijerya’da ilk kez 1969 yılında Borno eyaletinde görülen Lassa ateşi, Mali, Togo, Gana, Liberya, Sierra Leone gibi birçok Afrika ülkesinde de görülen bir hastalık haline geldi. Nijerya hükümeti, 23 Ocak 2019’da Lassa ateşi nedeniyle acil durum ilan etmişti.

Fare dışkısıyla temas sonucu bulaşan bu ölümcül hastalık, insanlar arasında da bulaşabilmekte ve kanamalı ateşe yol açabilmektedir. Yetkililer, halkı fareler ve diğer kemirgenlerle temas etmemeleri konusunda uyarıyor.

Lassa Ateşi Belirtileri ve Bulaşma Yolları

Uzmanlar, Lassa Ateşi’nin belirtilerinin genellikle virüsle temasın ardından 1-3 hafta içinde ortaya çıktığını belirtiyor. Hafif semptomlar arasında ateş, başağrısı, kırıklık ve halsizlik bulunurken, ciddi vakalarda kanamalar, solunum sıkıntısı, tekrarlayan kusmalar ve diğer belirtiler meydana gelebilmektedir. Hastalık kemirgen idrarı veya dışkısıyla temas yoluyla bulaşabildiği için hijyen kurallarına dikkat etmek son derece önemlidir.